Uitleenmateriaal JOTA prijs in overleg

Bestellen reserveren 

 

Vossenjachtset 80meterband. . De set bestaat uit 10 stuks ontvangers en 5 zenders.  De ontvangers werken op 4 penlights, de zenders op 9volt blok. Vraag de deelnemers om een eigen kop of oortelefoon te gebruiken met 3,5mm stereoplug. Twee van deze sets beschikbaar. Kan verzonden worden.  Er zijn tevens 5 sterke vossenjachtzenders voor een heuse ARDF jacht. Alleen onder begeleiding te gebruiken wegens onzorgvuldig gebruik en in de regen laten staan bij vorige uitleen,  Gevolg water in de aan / uitknop en vernielde gel accu's (dure reparatie!)

1ste set in gebruik door:   PE1RIK scouting Deventer, Jota weekeinde

2de set in gebruik door ...............

Elktronische Enigma. Geheimtaal codeermachine.

Verzin een code sleutel van vier lettertekens en voer die in op het bovenste display. Daarna voer je letter voor letter in op het toetsenbord. De vertaalde letter licht op op het letterdisplay. Om te decoderen stel je eerst weer de sleutel in en je typt letter voor letter het versleutelde woord weer in. De originele letter licht dan weer op. De code is uitwisselbaar met het echte mechanische exemplaar maar die heeft bijna niemand meer.  

set in gebruik door:...............

Spel telegraafkantoor.

Verstuur telegrammen in morsecode tussen twee tenten, gebouwen , etc. Elke station bevat een seinsleutel, morse-pieper en LED. Je kan de sets met elkaar verbinden met tweelingsnoer maar met e e n draad en tweede draad via de aarde gaat het ook. Gebruik eventueel goedkoop waslijndraad met metalen kern. Aarde metalen tentpen in de grond.  Werkt op vier penlights.

set in gebruik door:...............

 

Laagvermogen 80meter telegrafieset. Met seinsleutel

Twee z.g. Pixie zendontvangers die met elkaar verbinding kunnen maken in telegrafie. Leuk om eens te proberen over het kampterrein. Draadje aan aarde en ca 6 meter antennedraad en je maakt een verbinding over tientallen meters. Misschien wel meer dan 100. meter. Het vermogen is ca 1/2 watt dus ook als je niet zo vaardig bent in telegrafie veroorzaak je weinig last.  Werkt op 12 volt, kleine gelaccu  nodig of 8 D batterijen of netvoeding. Koptelefoon en accu niet inbegrepen.

set in gebruik door:...............

   
Tijdmeting/controle vossenjacht, postenspel dropping

De set bevat 7 stations, zijn start. finish en post 1-5. De sleutelhangers op de tweede foto passen op de klokken en registreren de tijd. Het uitleeskastje berekent de gelopen tijd en stuurt dat door naar een kassabonnenprinter (inbegrepen) of ander apparaat met RS232 aansluiting, b.v. ouder model laptop of PC. met programma KERMIT. Zie derde foto. In de doos ook 2 kompassen, 5 ponsen, test vossezender, nietmachine, houtschroeven om de klokken op te hangen, balpen en uitschakel-sleutelhanger.  

 set in gebruik door:...............

2 meterband vossenjachtset

De set bestaat uit 10 ontvangers met antenne. De ontvanger is een convertor van 145 MHz naar 40 MHz. De detector werkt op 40 MHz.  Er is keuze uit diverse soorten zenders, voor langere afstand of dichterbij.    Afhankelijk van model zender penlights, 9 volt blok of gelaccu nodig. Dit wordt bij reserveren besproken.

Ga voorzichtig om met de antennes. De T-stukken breken snel en reparatiekosten moet U vergoeden !

Gebruik eigen kop / oortelefoons

Set in gebruik door Maurice Scouting Rijswijk Jota weekeinde 2020.  Set is ingeleverd

Veldtelefoon, meerdere stuks diverse modellen.

Gewoon twee toestellen met tweelingsnoer met elkaar verbinden en je kan spreken via een draad. Werkt ook als je er honderden meters draad tussen hebt zitten.

Er is ook een handbediende veldtelefooncentrale waar 10 toestellen op kunnen en twee gesprekken gelijktijdig. (tweede foto) Gebruik vergt instructie !

set in gebruik door:...............

2 meterband portofoonset. 6 protofoons + laderbalk + oplader.

Hier programmeer ik naar wens 16 frequenties in. Alles is mogelijk simples, duplex, CTCSS zowel voor zend als ontvang. Redelijk scoutingproof bij normaal gebruik.

Heeft U een evenementenvergunning dan is programmeren op die VHF frequenties ook mogelijk, o.a. in gebruik bij wielrennen      

set in gebruik door:...............

Basis of mobiel 2 meterband FM zend/ontvangstation. Motorola 2 meter set 80 kanalen op 2 meter 12,5 KHz raster, simplex / duplex repeaters, CTCSS voor zenden instelbaar. Ca 15 watt. Met yagi antenne in JOTA toren kom je zeker meer dan 60 Km mee weg. Als de condities meezitten heel de Benelux. Zeer geschikt als je met meerdere zenders werkt op locatie. Zeer selectief en kan de signalen goed uit elkaar houden. 5 stuks aanwezig.    

set in gebruik door:...............

Spelletje bingo is altijd leuk en gezellig. Kan het hele jaar door gespeeld worden. Deze bingomachine kan ook praten. Een elektronische juf leest de getrokken getallen voor. Tijdens de JOTA kan je een Tele-Bingo organiseren met enkele stations in de omgeving. Speel niet om geld of grote prijzen, dat is tegen de loterijwet. 

set in gebruik door:...............

Kopen, Jota aanbieding: 80meterband mini vossenjachtzender, zelf kastje bouwen of verstoppen in speelgoedbeest en b.v. in een boom plaatsen. In het lege voetje komt de chip met het programma. De chip wordt geprogrammeerd met morse code. Dat kan je eigen roepletters zijn, naam van de groep of een puzzelstukje.  Antenne draadje in boom van 6 meter, aarde pen in de grond of een metertje of drie draad over de bodem. Gaat met minimaal 100 meter ver.  Prijs 12,50  Werkt perfect samen met de Jub-Jam 100 ontvangers, zie verder. 
Kopen, Jota aanbieding: 2 meterband mini vossenjachtzender. Vermogen gemiddeld 40mW. Met goede antenne minimaal een Km ver te horen. Ook hier weer zelf inbouwen in kastje, speelgoedbeest, plastic kikker, decoratiemateriaal. etc.  Werkt op 5 volt of met optionele boostconvertor op twee penlights en blijft dan werken tot op 1,5 volt. 3,7volt Lithiumbatterij is ook mooi.  In het voetje de programmeerbare chip met morsecode of melodietje. Prijs 27.50  Boostconvertor 2,50
Kopen, Jota aanbieding: Jubjam-100 -  80meter vossenjacht ontvanger.  Dit zijn de oude 80 meter vossenjacht ontvangers gebruikt tijdens het 100 jaar scoutingkamp. Die gaan we de deur uit doen en zijn vervangen door het nieuwe handzamere model. Hier en daar moet U even vier penlights vervangen en is de ontvanger weer gebruiksklaar.  Alles compleet en afgeregeld. Diverse mogelijkheden. Gebruik de ontvanger als het is, haal de print er uit en bouw de print in je eigen model kastje, of demonteer alles voor hergebruik.  Zit o.a. NE612 DIL in welke zeer moeilijk leverbaar is.  Koop je de onderdelen los dan ben je meer kwijt en sommige onderdelen zijn niet per stuk verkrijgbaar. Grote bedrijven rekenen minimaal 8 euro voor verzenden en kleine orderkosten.  Prijs 30,-
                    
Kopen, Jota aanbieding:  Voor de kleine groene mannetjes en vrouwtjes met iets te dikke vingers: Wisselknipperlicht bouwpakket. Veilig monteren alleen schroevendraaier en tangetje nodig. Geen hete soldeerbout, geen hoge spanningen. Eet bijna alle DC spanningen 3 volt knoopcel, 2 penlights, 4 1/2 volt platte batterij, 9 volt blok of 12 volt accu of netvoeding. In het pakket 1 werkend voorbeeld en alle onderdelen om 10 stuks te bouwen. Kan meerdere malen gebruikt worden als je ze weer uit elkaar schroeft, Kunnen zo enkele JOTA's mee. Behalve de onderdelen wordt ook enkele meters montagedraad meegeleverd en enkele reserve transistoren. Prijs  25,-  voor 10 stuks

Aangeraden wordt de draadjes van de transistoren iets te verlengen, dat vergemakkelijkt de montage in een kroonsteen. 

Verzendkosten: brievenbuspakje 4 euro, PostNL of DHL.  Doos tot 10KG, 4,50 via DHL en afhalen op servicepoint. Meestal Bruna, AH, computerwinkel, etc.  Verzenden met tracenummer voor zelf pakket volgen.  Onvoldoende gefrankeerde retour pakketten worden geweigerd.  Houd rekening met waarborgsom om reparatie achteraf te vergoeden. Behandel alle materialen als of het Uw eigendom is en gebruik het alleen waarvoor het bedoeld is. Overbelast de materialen niet en spullen op batterij zet je nagebruik natuurlijk allemaal op uit. Forceer niets, krijg je niet de reactie die je verwacht gebruik dan geen geweld maar los eerst het probleem op. Ik accepteer geen claims voor gevolgschade van welke aard dan ook. Door te reserveren geeft U aan alles begrepen te hebben en te weten hoe de apparatuur gebruikt wordt. Bij afhalen eerst afspraak maken kom niet onverwacht.